Ontdekken

  • Planten en begieten in het leven van kinderen

Ontdek Gods schepping

Date: september 25, 2014 Author: Amanda Categories: Ontdekken, Uitgelicht 0

 

Want de dingen van Hem die onzichtbaar zijn,
worden sinds de schepping van de wereld uit Zijn werken
gekend en doorzien,

namelijk én Zijn eeuwige kracht én Zijn Goddelijkheid,
zodat zij niet te verontschuldigen zijn.

Romeinen 1:20

 
Dit is een bekende tekst uit de brief aan de Romeinen. Dat zelfs zij die niet gelovigen toch kunnen weten dat er een God is door de schepping zelf.  De hele natuur die velen zo bewonderen en waarderen, zelfs zij die  niet geloven is het werk van Gods eigen hand.

Twee dingen laat God over Zichzelf door Zijn werken kennen en doorzien namelijk:

 

Zijn eeuwige kracht en Zijn Goddelijkheid.

 
Als ik de tijd neem om samen met mijn kinderen de natuur te bestuderen kan ik mij alleen maar verwonderen. Wat is God ontzagwekkend groot en wat is het tegelijk dan ook verdrietig dat er zovelen zijn die dit niet weten.
Zij weten niet Wie zij daarvoor moeten eren en danken. Dan zie je dat de schepping vereert wordt in plaats van de Schepper.
Sommigen zijn zo hardnekkig dat zij de evolutie theorie als waarheid over hun eigen afkomst omarmen. Liever afstammen van een aap dan toegeven dat er een eeuwige God is door wie ieder mens geschapen is.
 

Zelf krijg ik alleen maar ontzag voor mijn hemelse Vader als ik mij bezig houd met Zijn schepping. En net zoals er een verschil is tussen Bijbellezen en Bijbelstudie zo is dat ook met de natuur.
Je kunt wandelen en genieten van de natuur, maar je kunt ook een wandeling maken waarbij je bewust je ogen, oren en handen gebruikt om alles wat om je heen groeit en bloeit waar te nemen. Dan wordt je wandeling meer een ontdekkingstocht waarbij je je omgeving leert te observeren en bestuderen.
Het is mooi om samen met je kinderen zo de eeuwige kracht en Goddelijkheid van de Schepper te ontdekken en je daarover verwonderen.

 
Goede werkbladen en vragen kunnen hierbij helpen en daarom hoop ik af en toe één te kunnen plaatsen. Mijn verlangen is dat je ook zelf met de kinderen Gods grootheid en eeuwige kracht mag ontdekken door Zijn schepping  en Hem daarvoor eren.
 
Ik hoop dat de werkbladen daartoe mogen aansporen!

 Hoe groot zijn Uw werken, Heere, U hebt alles met wijsheid gemaakt, de aarde is vol van Uw rijkdommen. Psalm 104:24

 
Ontdek Gods schepping 1
 
 
 

Tags: , , ,

Verstuur bericht

*