Thuis

 • Planten en begieten in het leven van kinderen

DVD – kijk tips !!

Date: december 24, 2015 Author: Amanda Categories: Thuis, Uitgelicht 6

 
Wij hebben alleen Nederland 1,2 en 3 en kijken niet zoveel t.v.
Maar af en toe gun ik mijzelf graag een momentje om lekker met een dekentje en bakje thee op de bank een DVD te kijken.
Soms moet ik even zoeken, maar ik ben blij dat er nog steeds mooie en verantwoorde films en series worden gemaakt die de moeite van het kijken waard zijn.
 
Goede dvd’s zijn vaak wel prijzig, terwijl je niet eens zeker weet of het wat is.
Daarom heb ik voor deze kerstvakantie onderstaande dvd’s gereserveerd bij de bibliotheek. Dat scheelt een hoop geld.
 
Ik hoop t.z.t van iedere film afzonderlijk mijn eigen recensie te toe te voegen.
 
 

1)    LOVEN FINDS YOU IN SUGARCREEK: 

De trailer had ik al eerder gezien. Net zoals de films  The Shunning en Amish Grace lijkt mij dit een must see voor hen die geboeid zijn door de leefwijze van de Amish.
 

 
De onvermoeibare politie-agente Rachel Troyler woont in Ohio’s Amish land. Bezorgd over de gezondheid van haar Amish tantes, overtuigt Rachel het trio van oude vrouwen om met pensioen te gaan in Sugar House Inn, een herberg die ze decennia lang gerund hebben.
Wanneer Joe , een berooid vreemdeling, op de deurmat van de herberg verschijnt, nodigen de tantes hem uit om te blijven. Joe, aangesteld als klusjesman bij Sugar House Inn, is een charmeur, maar praat niet veel over zijn verleden.
Rachel vertrouwt dit niet en gaat op onderzoek uit. Wat ze ontdekt is nog schokkender dan ze ooit had verwacht!
 

 
 

2)    Let God

De trailer en beschrijving spreken mij ontzettend aan. Het lijkt mij echt een bijzondere film, anders dan andere, zo eentje die je bij blijft.
 

 
Het is 1848 en de Verenigde Staten zijn in de ban van de goudkoorts. Geruchten over enorme goudvondsten in Californië brengen duizenden mannen en vrouwen ertoe de gevaarlijke tocht naar het westen te ondernemen. Zo ook het pasgetrouwde stel Levi en Amelia, dat op een beter leven hoopt. Maar de hoopvolle reis verandert in een ware beproeving wanneer Amelia er alleen voor komt te staan. Ze zit vast in de bergen en moet zien te overleven. Dan gebeurt er iets ongelofelijks waardoor Amelia zeker weet dat iets of iemand haar op de proef stelt…
 

 
 

3)    Wish you well:

Van de trailer weet ik niet zo goed wat ik van de film moet verwachten, maar de setting van de hele film en de beschrijving spreken mij zeker aan!
 

 
Na een familie tragedie, keert een meisje met haar jongere broer terug vanuit New York om te gaan leven bij haar lieve oma op het place land in Virginia.
Meer en meer…stap na stap…begint ze haar vader te begrijpen. Ook ontdekt ze zichzelf, de liefde van de familie en de kracht van het echte geloven! Een schicerende film over je eigen ontdekkingsreis…

 

 
 

4)     The good lie:

Met de komst van de vele vluchtelingen naar ons land, is dit een actuele film  gebaseerd op waargebeurde feiten. En die waargebeurde films, dat blijft toch wat hebben. De recensies die ik heb gelezen waren goed, ik ben benieuwd!
 

 
In The Good Lie volgen we een jonge Soedanese vluchteling ten tijde van de Soedanese burgeroorlog. De jongen wint de plaatselijke loterij en verdient daarmee een nieuw leven in Amerika met drie vrienden. Daar sluiten ze vriendschap met de Amerikaanse maatschappelijk werkster Carrie Davis, die hen probeert te helpen een weg te vinden naar een ander bestaan. De Soedanese burgeroorlog duurde tot 2005, waarbij vier miljoen mensen moesten vluchten en ruim twee miljoen burgers het leven lieten.
 

 
 
 

5)    The railway children: 

Als ik af ga op de trailer en beschrijving kunnen de kinderen ook mee kijken, heerlijk zo’n film voor het hele gezin! Ik heb deze al in huis en deze bewaar ik voor kerst.
 

 
Het leven van de drie kinderen Roberta, Phyllis en Peter verandert volledig wanneer hun vader door twee mysterieuze heren wordt meegenomen. Alles wordt verkocht en ze vertrekken met hun moeder (Jenny Agutter) naar het platteland.
Het leven van de kinderen ontwikkelt zich rond het lokale treinstation en ze ontdekken dat hun vader verdacht wordt van verraad. Ze sluiten vriendschap met een oude heer (Lord Richard Attenborough Jurassic Park, Elizabeth) en met zijn hulp worden ze uiteindelijk met hun vader herenigd. 

Een ontroerende film voor het hele gezin!
 

 
 
Ik ben benieuwd of jij nog goede tips voor mij hebt, laat het mij weten door hieronder je reactie achter te laten.
 
 
dvdkijktips

 
 
 
 

Tags: , ,

6 Berichten: "DVD – kijk tips !!"

 1. Published by: Rianne Date: 19 december 2017

  Beantwoorden

  Hoi,

  Ik ben je blog aan doorspitten. Ideaal zo’n film review. Goede films vinden is zo lastig!

  Hier aantal die wij mooi vonden: De ‘love’serie (oa Love comes softly), Fireproof, Coureageous en Warroom (deze drie zijn goed om samen met je man te kijken, opbouwend voor je huwelijk), The secrets of Jonathan Sperry (geschikt voor kids), October Baby, Me again.

  Ben ook van plan af en toe review te plaatsen op mijn blog!

  1. Published by: Amanda Date: 20 december 2017

   Hoi Rianne, bedankt voor de tips! Behalve October Baby, Warroom en Me again heb ik ze allemaal gezien. Misschien ken je de serie ‘When calls the heart’ ook? Net zoiets als Love comes softly, maar dan mooier, omdat dit echt een serie is (ik heb deze in het Engels gezien).
   Ik ga eens een kijkje nemen op je blog!
   Groetjes Amanda

 2. Published by: Jacomine Date: 5 februari 2016

  Beantwoorden

  Hallo Amanda,

  Bedankt voor je tips. Wij zijn ook altijd op zoek naar mooie, verantwoorde films. The good lie and Let God heb ik ook op mijn lijstje van nog te bekijken 😉 Ik lees graag nog je reactie op de andere films!
  Een tip: ‘The help’. Een film over een zwarte huishelp bij een Amerikaans gezin. Echt een heel mooie en indringende film die je aan het denken zet!

  1. Published by: Amanda Date: 6 februari 2016

   Wat leuk om hier een reactie van je te lezen Jacomine en bedankt voor je tip ‘The help’ ik heb deze vandaag gereserveerd bij de bibliotheek, ik ben erg benieuwd.
   Die reviews van de films volgen nog, ik ben al begonnen met schrijven 😉
   Groetjes Amanda

 3. Published by: Jedidja Date: 8 januari 2016

  Beantwoorden

  Bedankt voor jou tips. Ik heb nog twee films liggen die jij niet noemde 🙂

  1. Published by: Amanda Date: 8 januari 2016

   Bedankt voor je reactie!En dan natuurlijk mijn vraag……welke 2 filmtips heb jij?

Verstuur bericht

*