Thuis

 • Planten en begieten in het leven van kinderen

Je huis in herfstsfeer, inspiratie & ideeën

Date: september 18, 2017 Author: Amanda Categories: Thuis, Uitgelicht 4

 
Wind en regen, ik hou er niet zo van. Het kondigt de winter aan. Ergens is het wel gezellig hoor, maar het meest geniet ik van de lente en daarna de zomer. Lang licht en warmte, alles groen en vol kleur, heerlijk. Maar de herfst heeft ook haar charme, en dan een beetje herfst in huis halen is wel fijn.
 
Hieronder vind je een aantal ideeën die ik vond op Pinterest.
Als er iets bij staat wat je zelf kunt maken (DIY) heb ik een link geplaatst waar je de uitleg kunt vinden, zo kun je direct zelf aan de slag.
 
Allereerst die leuke pompoenen in pasteltinten. Knaloranje pompoenen kun je verven in iedere kleur die bij jouw inrichting past. Klik hier voor uitleg (wel Engels maar de foto’s spreken voor zich)
 

Pinterest

 
Een appel met een kaarsje ziet er gezellig uit. In de herfst ligt er vaak genoeg op de grond wat niet eetbaar is, dit is dus een goede bestemming voor niet eetbare appels.
 

Pinterest

 
Hieronder een voorbeeld van een stoffen pompoen, ook die kun je eenvoudig zelf maken. Klik hier voor uitleg
 

Pinterest

 

Ik houd van kleur. heide en hortensia mogen eigenlijk in de herfst niet ontbreken. Daar kun je zoveel kanten mee op. Een geplukt bosje heide staat trouwens ook leuk in een klein vaasje. Al heb ik gewoon een aardewerken pot met heide in huis staan.
 

Pinterest

 

zonder kleur blijft de hortensia ook mooi, zeker in zo’n verweerd aardewerken potje.
 

Pinterest

 

Mosbollen kun je kopen, maar ook eenvoudig zelf maken.Klik hier voor uitleg . Ze staan leuk bij elkaar op een schaal, maak een paar in verschillende groottes en stop er een paar vergrijsde takjes tussen.
 

Pinterest

 

Granaatsappels heb ik nog nooit gebruikt op deze manier. Ziet er erg leuk uit, maar ik denk toch dat ik het een beetje zonde vind.
 

Pinterest

 

Je kunt granaatappels ook in een schaal of draadmand leggen, dan kun je ze daarna altijd nog opeten. Op deze website vond ik een aantal mooie foto’s om met granaatappels te decoreren.
 

http://www.shelterness.com

 
Ik ben gek op kransen en deze met eikeltjes en eikeldopjes ziet er wel erg schattig uit. Naast de eikeltjes en dopjes heb je nog een (kleine) strokrans nodig en een lijmpistool om ze op de krans te plakken.
 

Pinterest

 

Een mooi herfststukje met herfstvruchten. Hieronder een voorbeeld. Je bekleed een ronde oase vorm met mos en daarbovenop plaats je de herfstvruchten. Hier zit ook nog wat hortensia tussen en in het midden een tak.
 

Pinterest

 

Deze combinatie vind ik erg mooi, een zinken teil met een grote pastelgroen geverfde pompoen die omringt wordt met eikenbladeren en besjes.
 

Pinterest

 
Zelf maakte ik o.a. onderstaande krans van afgewaaide eikenbladeren. Hier kun je een uitleg vinden. Ik heb de ene keer de bladeren met de voorkant naar boven vastgemaakt en de andere keer de achterkant naar boven. Maar net wat je mooi vindt. Eikenbladeren drogen mooi in en zijn leuk om met de kinderen te zoeken.
 

 
Ik hoop dat er wat inspiratie voor je tussen staat. Klik hier om naar mijn Pinterest bord te gaan met nog meer herfst decoratie ideeën.
 
Ik ben benieuwd of en hoe jij je huis gezellig maakt tijdens de herfst!
 
 
 

Tags: , , ,

4 Berichten: "Je huis in herfstsfeer, inspiratie & ideeën"

 1. Published by: Aritha Date: 22 september 2017

  Beantwoorden

  Heel leuk, vooral die granaatappels met kaarsjes!

  1. Published by: Amanda Date: 25 september 2017

   Ja vind ik ook! Alleen dan kun je ze niet meer eten en dat vind ik dan ook wel weer jammer

 2. Published by: Lisanne Date: 20 september 2017

  Beantwoorden

  Wat een leuke ideëen zeg! Ik kreeg direct zin om aan de slag te gaan. Heb al 2 kleine pompoentjes gescoord, en mijn man vindt het zonde om ze te verven.. haha. Erg leuk, dank!

  1. Published by: Amanda Date: 22 september 2017

   Graag gedaan en dat je man het zonde vindt om te verven snap ik wel een beetje, meer een vrouwending denk ik 😉
   Hier al wel één geverfd, maar als ik teveel verf krijg ik het vast en zeker ook te horen!

Verstuur bericht

*