Een Bijbelse woordzoeker maken

9 oktober 2021
2 minuten leestijd

Met behulp van deze woordzoeker ga je met elkaar nadenken over welke namen, plaatsen en woorden in het Bijbelverhaal voorkomen.

Wanneer het verhaal af is ga je met elkaar praten over welke woorden belangrijk waren in het verhaal. Welke namen of plaatsen kwamen hierin voor? De kinderen bedenken afhankelijk van de leeftijd met of zonder jou 6 tot 10 woorden die in het Bijbelverhaal voorkomen.

Daarmee gaan ze een woordzoeker maken voor de ander. Ze vullen de woorden op de lijntjes in en schrijven deze vervolgens in woordzoeker. Jonge kinderen kun je alleen de woorden horizontaal en verticaal op laten schrijven, maar oudere kinderen kunnen dit ook diagonaal of achterstevoren doen. De overige vakjes worden met andere letters opgevuld.

Maak het wat moeilijker door een paar (niet) bestaande woorden toe te voegen die niet in de woordzoeker voorkomen. Kinderen die nog niet zolang leesonderwijs hebben gehad of moeite hebben met lezen en spelling kun je het werkblad met 10 x 10 vakjes laten gebruiken. Zij kunnen 6 of meer woorden opschrijven.

Ben je klaar? Laat dan de ander jouw woordzoeker maken en praat na over de verschillende woorden die zijn bedacht. Waar en hoe komen ze in het verhaal voor? Hebben sommige kinderen dezelfde woorden bedacht? Kan iemand er iets over vertellen? Heeft iemand een naam of woord die niemand anders heeft?

Hieronder zie je een voorbeeld voor oudere kinderen vanaf een jaar of 10 bij het Bijbelverhaal Esther en een voorbeeld bij het Bijbelverhaal David en Goliath voor kinderen die ongeveer een half jaar leesonderwijs hebben gehad.

De werkbladen hiervoor zijn gratis te downloaden in de webshop.

Deel bericht :

One comment on “Een Bijbelse woordzoeker maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook