Onverwacht gezinsmoment

21 april 2020
2 minuten leestijd

Wat een regen zeg. Het komt met bakken uit de hemel. Ik heb geen auto tot mijn beschikking om de kinderen naar school te brengen, maar wel een hele grote paraplu waar we met z'n drieën onder kunnen lopen om te schuilen tegen de regen.

En zo lopen we gezamenlijk onder de paraplu naar school. Mijn dochter moest lachen en merkte op: ''als we hier zo lopen onder een paraplu moet ik altijd aan mama denken toen met dat toneelstukje met de paraplu''. Ik moest wel lachen, want dat gezinsmoment kon ik mij ook nog wel herinneren.
Maar dat was echt alweer een paar jaar geleden. ''Waar ging het ook alweer over ?''vroeg ik.

De kinderen dachten even na en door gezamenlijk erover te praten kwam de les weer naar boven drijven:
De persoon met de paraplu dacht dat als ze de paraplu zou gebruiken de regen zou stoppen. Ze werd boos toen dat niet gebeurde. Soms denken wij ook zo als we bidden en geloven in de Bijbel, maar het probleem (de regen) verdwijnt niet. Dan zien we op de moeilijkheden en denken dat God ons niet helpt. Sommigen worden zelfs boos op Hem.
 
Het doel van deze les was dan ook: Kinderen leren dat er een verschil is tussen zien op je omstandigheden of te midden van je omstandigheden zien op de Here Jezus.
 
Hier praatten we verder over terwijl we naar school lopen door de plenzende regen. Ik denk aan de tekst uit Deut. 6:6,7 waar staat dat we Zijn woorden in ons hart moeten bewaren en onze kinderen moeten inprenten en erover spreken, als we in huis zijn, maar ook als we over de weg gaan. Als we neerliggen en als we opstaan.
 
Het is wonderlijk hoe je onverwacht een gezinsmoment kunt hebben. Dat hoeven we niet altijd in te plannen, soms komt dat zo op je weg en mag je daar dankbaar gebruik van maken. Het is goed om eerder geleerde lessen jezelf en je kinderen weer in herinnering te brengen.
We hoeven niet altijd iets nieuws te bedenken.
 
Voor wie deze les thuis ook wil doorgeven aan de kinderen kan op deze link klikken.

Deel bericht :

One comment on “Onverwacht gezinsmoment”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook