Christelijke kerstversiering

14 april 2020
2 minuten leestijd

Christelijke kerstversiering? Ja dat klinkt wel een beetje gek, maar ik bedoel daarmee: je huis rond kerst versieren met versieringen die heenwijzen naar de Heere Jezus.
Om Hem gaat tenslotte dit feest!

Hieronder vind je een aantal tips :

 

 • Licht: Ik kies voor licht, omdat Jezus heeft gezegd dat Hij het Licht van deze wereld is. Hij is gekomen in zo'n donkere, duistere en koude plek om het licht te zijn. Ook wij mogen een lichtje zijn in deze wereld. Dus een snoer met lichtjes ontbreek eigenlijk nooit.
 • Groen: Ik kies voor groen, omdat dit staat voor het nieuwe leven. Daarom vind ik het ook altijd mooi om tijdens de adventsperiode iets van voorjaarsbollen of een Amarylus bol in huis te hebben. Om met elkaar te kijken en wachten hoe iets bloeit. Daarnaast houd ik van dennengroen en mos.
 • Rood: Ik kies voor rood, één van mijn lievelingskleuren, maar ook omdat het ons herinnert aan de daadwerkelijke komst van de Heere Jezus. Hij heeft Zijn bloed vergoten op het kruis, om ons te kunnen redden. Je kunt voor een rode bessentak kiezen, hulst of een rode kerstster.
 • Wit: Ik kies voor wit, omdat Jezus zonder zonde is. Hij is volkomen volmaakt en rein. En door het geloof in Hem Zijn wij ook in Hem gerechtvaardigd, volkomen schoongewassen. Wit kun je terug laten komen in wat nep sneeuw dat je hier en daar op strooit.

 

  • Adventskaarsen: Ontbreken eigenlijk nooit en helpen om naar kerst toe te leven. Iedere week een kaarsje erbij en zo komt kerst langzaam dichterbij.
  • Davidsster: De Heere Jezus is Joods en daarom vind ik een Davidsster mooi. Hij kwam in de eerste plaats ook voor het volk Israël, pas later toen zij Hem hadden verworpen is de boodschap van het Evangelie naar de heidenen gegaan. Ik maakte van houten verf (roer)stokjes deze Davidsster.
  •  Slinger: Ik kocht deze mini slinger, waar je zelf je eigen tekst mee kunt maken en ik vormde de woorden ''Kom laten wij aanbidden''.

  • Tot slot wilde ik iets met de namen van de Heere Jezus. Deze slinger heb ik vorig jaar al gemaakt. De uitleg en het PDF bestand voor de rondjes kun je hier vinden.

  Deel bericht :

  4 comments on “Christelijke kerstversiering”

  1. Mooi, dank je wel! Ik had begin december een amaryllisbol gekocht, zomaar omdat ik 'm bij de bloemist zag (ik word altijd hebberig in bloemenwinkels!?) Precies op eerste Kerstdag begon ie te bloeien, ik was zo blij, moest meteen aan nieuw leven ivm Kerst denken. Heel bijzonder... Mooi om je huis op die manier te versieren, dan is alles op Jezus gericht! Ik wens jou met je gezin een goede jaarwisseling en een gezegend 2018! Hartelijke groeten van Marjet!

   1. Wat mooi dat hij precies op eerste kerstdag begon te bloeien! Jij ook een hele fijne jaarwisseling toegewenst en Gods zegen en genade voor het nieuwe jaar. Hartelijke groetjes Amanda

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Bekijk ook