Cupcakes en koekjes van vilt (PDF)

 
Tijdens mijn bibliotheek bezoek bedacht ik, dat ik wel weer eens een paar knutselboeken kon inslaan. Er zijn talloze ideeën te vinden op bijvoorbeeld Pinterest, maar ik vind een boek in handen nog altijd prettiger.
 
Nu vond ik in één van die knutselboeken een simpel patroon voor vilten cupcakes. Speciaal voor een High Tea. Echt super schattig.
Het patroon is bedoeld voor oudere kinderen om zelf te maken, dus dat zou mij dan ook moeten lukken.
En inderdaad het is echt eenvoudig. Ik heb het patroon niet eens hoeven overtrekken, maar m.b.v. wat ronde materialen uit de losse hand kunnen uittekenen.
Je hebt één cupcake zo in elkaar en dan ook nog een leuk resultaat.
 
drie tekst
 
Ik heb mijn vilt bij de Action gehaald en dat voldoet voor deze cupcakes prima.
 
Toen ik eenmaal de smaak te pakken had, moest ik ook nog wat koekjes maken en donuts…………….en theezakjes. Wat één zo’n idee uit een knutselboek wel niet kan doen!
 
cupcake tekst wit

 

Zelf maken:

Voor diegene die ook deze cupcakes, koekjes en theezakjes wil maken en het lastig vindt om het patroon zo uit de losse hand over te nemen heb ik een werkblad gemaakt.
 
pdf-logo-01Klik hier
 
hoe maak ik cupcake 1
 
beschrijving 2
 
Hoewel het patroonblad voor zichzelf spreekt, is hier toch een korte werkbeschrijving voor diegene die dat handig vinden.
 

  1. Het theezakje tekende ik 1 keer op het vilt en het vilt vouwde ik vervolgens dubbel, zodat ik door 1 keer te knippen direct de beide kanten van het theezakje had. Nu hoefde ik nog maar 3 i.p.v. 4 kanten dicht te naaien. Boven stopte ik het lintje ertussen en naaide ik vast. Ik heb het theezakje gevuld met wat rijst en een beetje vulmateriaal. Door het rijst wordt het iets zwaarder.
  2. Het koekje heb ik 2 keer overgenomen op het vilt en heb ik met een festonsteek vast genaaid. Het glazuur naaide ik erop vast met donkerbruin borduurgaren. Dit lijkt dan net chocola.
  3. Ik heb een kleine en grote donut gemaakt. Als ik het rondje uitgeknipt had vouwde ik deze dubbel en knipte zo het kleine middelste rondje eruit. Je naait eerst het kleine middelste rondje vast en daarna de buitenkant. Halverwege vul je de donut, dan naai je verder en vul je af en toe wat bij.
  4. De cupcake staat op de foto beschreven. Naai eerst je glazuur op nummer 2 . Dan naai je dit vast aan nummer één. Trek af en toe je borduurgaren wat aan, zodat de onderkant wat rimpelt. Vul steeds een beetje bij met vulmateriaal. Tenslotte naai je de kers of een een toef slagroom erop.

Tip: Fiberfill is vrij duur vulmateriaal. Zelf heb ik daarom gebruik gemaakt van de afzuigkap filters van de Action (0,99 ct.) Deze zijn plat, maar trek/pluis  je wat uit elkaar. Een goedkoop alternatief en het werkt net zo goed.
 
duo tekst
 
 

Ook leuk om cadeau te geven!


HT duo tekst

 

 

 

 

 

2 reacties op “Cupcakes en koekjes van vilt (PDF)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Scroll naar top