Objectles - gebroken om uit te delen

2 april 2021
3 minuten leestijd

Nodig: chocolade ei met een mooi glimmend, liefst gouden folie erom heen. Bij een groot ei kun je iets meenemen om het ei stuk te maken.

Doel: De kinderen leren dat de Heere Jezus Zijn heerlijkheid in de hemel achtergelaten heeft en zijn lichaam verbroken werd om daardoor het nieuwe Leven uit te kunnen delen aan een ieder die gelooft.

Laat het ei zien en begin daar een gesprekje over:

Wat zou er in zitten? Wie lust graag chocola? Er is maar één ei, maar we zijn met ..........(noem het aantal personen). Wat jammer, nu kunnen we er niet van genieten. Of zou het toch kunnen?

Koninklijk kleed afdoen

Vertel:

Van dit ei kunnen we wel uitdelen, maar daarvoor moeten we eerst het mooie gouden wikkel eraf halen. Laten we eens lezen wat er staat in Filipenzen 2: 5-11. Eigenlijk lijkt het gouden wikkel eraf halen wel een beetje op vers 6 en 7 (lees deze verzen samen nog een keer).

De Heere Jezus was altijd bij de Heere God in de hemel, Hij is God en aan Hem gelijk . Daar had Hij het goed en werd Hij altijd aanbeden en vereerd. Maar toen de tijd was gekomen dat Hij naar deze aarde kwam, liet Hij al het mooie in de hemel achter. In vers 7 (HSV) staat ''heeft Hij Zichzelf ontledigd''. Zijn koninklijk kleed deed Hij uit ( Pak het ei uit). Hij werd mens, net zoals wij. 

Gebroken worden

De Heere Jezus kwam naar deze aarde om zondaren te redden. Daarvoor gaf Hij Zijn eigen leven. Als het Goede Vrijdag is denken we eraan terug dat de Heere Jezus aan het kruis gestorven is.  De Heere Jezus Zijn lichaam werd voor ons verbroken (1 Kor 11:23 -26).
Maak het ei stuk. De Heere Jezus Zijn lichaam werd verbroken om al de dingen die wij verkeerd hebben gedaan.

Uitdelen

Maar omdat de Heere Jezus Zelf nog nooit wat verkeerd heeft gedaan en helemaal zonder zonde is, had de dood geen macht over Zijn leven. Strijk het gouden folie weer recht en leg de gebroken stukken ei op het folie. De Heere Jezus stond weer op uit de dood. Dat Hij weer opgestaan is vieren we met Pasen.
Nu kan de Heere Jezus uitdelen van het nieuwe leven (laat een stuk van het gebroken ei zien).

Maar daarvoor moeten we wel geloven dat wij uit onszelf geen goede mensen zijn en dat we de Heere Jezus nodig hebben om ons te redden van de straf die we van de Heere God hebben verdiend. Als we dat geloven mogen wij dit nieuwe leven tot ons nemen. Dan mogen we ook deel hebben aan de Heere Jezus. Wanneer we in Hem geloven hebben we deel  aan Zijn sterven en opstanding.

Leg uit dat grote mensen dit vieren tijdens het avondmaal. Je kunt een matze laten zien. Sluit af door iedereen een stuk chocola te geven of geef iedereen een ei met goudfolie (mee naar huis), zodat ze daar nog een keer over na kunnen denken. Maak een kaartje hieraan vast met de betekenis, zodat duidelijk is dat Pasen de boodschap van het Evangelie betekent en niet chocolade eieren.

Deel bericht :

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook