11 Vragen voor Thuisgeloven

 
 
Annemarie nomineerde Thuisgeloven voor de liebsteraward. Zij stelde mij 11 persoonlijke vragen die ik mag beantwoorden. Daarna mag ik een andere (beginnende) blogger nomineren om zelf ook elf vragen te beantwoorden.
 

1) Waarom ben je begonnen met bloggen?
Soms werkte ik een Bijbelles of thema uit en daar zat dan best veel tijd in. Ik vond het jammer dat alleen wij of een andere enkeling er iets aan hadden en er verder niks mee werd gedaan. Bloggen geeft de mogelijkheid om de dingen waar ik (of wij als gezin)  veel aan hebben gehad door te geven.
 
2) Wat hoop je je lezers mee te geven met jouw blog?

Vooral inspiratie en ideeën om zelf thuis aan de slag te gaan met de Bijbel, om te zaaien, planten en begieten en je geloof handen en voeten geven. Verder hoop ik dat lezers mogen ontdekken dat de Bijbel werkelijk volkomen is en op alle terreinen van het leven de weg wil en kan wijzen.
 
3) Wat is de mooiste reactie die je hebt gekregen?

Ik ben altijd dankbaar als iemand de moeite neemt om een reactie achter te laten. Soms komt een reactie via de mail of mijn blog precies op het moment dat je denkt ”zou iemand hier eigenlijk wel iets aan hebben?” Dan is een positieve reactie altijd een extra bemoediging.
 
4) Welke blogs lees je graag?

Er zijn heel veel blogs die ik graag lees, zowel Nederlandse als Amerikaanse. Blogs over alledaagse dingen, recepten, opvoeding, creatief bezig zijn enz. In het bijzonder lees ik deze blogs graag als de blogger al deze ”dagelijkse” zaken in verbinding brengt met zijn of haar christelijk geloof. Dat is voor mij een meerwaarde.
 
5) Wat vind je het leukst aan bloggen?

Ik denk dat je een eigen plekje hebt waar je vrij bent om je ideeën, gedachten en gevoelens  woorden te geven. Maar ook een plek waar je dingen kunt bewaren en met anderen kunt delen.
 
6) Welke tip zou je iemand willen geven die net begint met bloggen?

  1. Bedenk goed dat alles wat je schrijft voor iedereen toegankelijk is.
  2. Ga niet voor zoveel mogelijk lezers, volgers of reacties, maar blijf bij datgene waar je voor staat, waar je in gelooft, zodat je vanuit je hart kunt schrijven.

7) Welke tekst uit de Bijbel is je lievelingstekst of welke tekst spreekt je heel erg aan?

De woorden uit Spreuken 3:5. Mijn inzicht is zo beperkt dat ik daar onmogelijk op kan steunen. Gods gedachten en wegen zijn veel hoger dan mijn beperkte verstand en ik heb het nodig om daar vaak aan herinnerd te worden, vooral in moeilijke tijden heb ik mij aan deze woorden vastgehouden. Dan waren ze echt een anker voor mijn ziel.
 
8) Wat is je lievelingslied?

Er zijn veel liederen die ik mooi vind. Amazing Grace blijf ik prachtig vinden, maar ik vind dit lied ook prachtig en dan vooral qua tekst….
 

 
9) Wat zou je graag willen veranderen in de wereld om je heen?

Ik zou niks kunnen bedenken wat deze wereld mooier of beter zou kunnen maken. Als deze wereld in Jezus zou geloven, Hem zou volgen en liefhebben. Dat zou echt een verschil maken, maar toch leert de Bijbel iets heel anders. Daarom verlang ik naar Jezus terugkomst.
 
10) Wat is jouw gebed voor de kerk?
 Mijn gebed voor ons gezin, de gemeente (of kerk) van Jezus Christus plaatselijk en wereldwijd is Efeze 4:15
 
maar dat wij, door ons in liefde aan de waarheid te houden, in alles toe zouden groeien naar Hem Die het Hoofd is,namelijk Christus. 
 
11) Welke persoonlijke boodschap wil je de lezers van je blog graag meegeven?

Dat de Heere Jezus kennen, dienen en volgen de vreugde van je hart mag zijn.
Ik wil je aanmoedigen, op welke plaats je ook gesteld bent met alles wat je hebt en wie je bent tot eer van Jezus Christus alleen te leven.  
Blijf in Hem, zodat je veel vrucht kunt dragen en volg Hem. Dat is wat God de Vader verheerlijkt en daar zijn we met z’n allen toe geroepen.
Ondanks al onze tekortkomingen, heeft Jezus Christus Zelf alles volbracht, door Zijn kracht en genade mogen wij nu alles wat Hij ons heeft geschonken uitwerken.

 

Ik nomineer Els Sturm, zij blogt op Geloven in huis
 
Deze vragen wil ik haar graag stellen:
 
1) Waarom ben je begonnen met bloggen?
2) Wat hoop je je lezers mee te geven met jouw blog?
3) Heb je wel eens een vervelende reactie gehad?
4) Over welke onderwerpen gaan de blogs die je graag leest?
5) Wat vind je het leukst aan bloggen?
6) Welke tip zou je iemand willen geven die net begint met bloggen?
7) Welke tekst uit de Bijbel is je lievelingstekst of welke tekst spreekt je heel erg aan?
8) Wie is de Heere Jezus voor jou?
9) Wat zou je graag willen veranderen in de wereld om je heen?
10) Wat is jouw gebed voor je gezin?
11) Welke persoonlijke boodschap wil je de lezers van je blog graag meegeven?

 
 
 

1 reactie op “11 Vragen voor Thuisgeloven”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Scroll naar top