Je hebt zin in een barbecue, maar geen zin in alle voorbereiding.
Een goed alternatief is met de kinderen broodjes bakken.
Met wat kleine extra's erbij zoals een soepje, blik knakworsten en marshmallows is dit minsten zo leuk als een BBQ.
Geen vuurkorf of vuurschaal? Bouw dan net als ons met een paar stenen een vuurplaats (laat wel een plek achter op het gras!).
Ik vond een recept voor brooddeeg waarbij het deeg niet hoeft te rijzen.
Kijk daar houd ik wel van, want als je dan op het laatste moment bedenkt dat je zin hebt om broodjes te bakken hoeft het deeg niet meer een uur of meer te rijzen.
Nodig:
500 gram patentbloem
16 gram bakpoeder, gezeefd
3 gram zout
30 gram roomboter op kamertemperatuur
ca. 278 gram water
Werkwijze:
Zorg ervoor:
Houd de stok met het deeg boven het vuur totdat deze begint te kleuren en gaar is.
Hang de stok niet te dicht op het vuur, de buitenkant van je brood zal zwart worden (niet lekker en niet gezond!) en de binnenkant blijft ongaar. Beter is het om het deeg een stuk boven het vuur te houden en de tak steeds langzaam rond te draaien.
Laat even afkoelen en schuif het broodje van de stok, eventueel m.b.v. een servet als het nog te heet is.
Dit recept vond ik op deze website: www.baksels.net
Het recept heb ik verdubbeld, ik gebruikte dus een kilo patentbloem.
Volgens mij hebben we er minstens zo'n 20 broodjes mee gebakken. In ieder geval hebben we broodjes overgehouden.
Wij gebruikten bamboestokken.
Op den duur deden we 2 of 3 broodjes aan één stok. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat je broodje klaar is.
Maak er een feestje van
Een soepje, blik knakworsten en marsmallows erbij maakt het natuurlijk helemaal af.
Zo wordt het voor de kinderen echt een feestje.
Als beleg koos ik roomboter, pindakaas, pasta, hagelslag, rietsuiker, jam en honing.
Ons tosti-ijzer kwam hier ook mooi van pas.
Het was erg gezellig zo rondom het vuur, lekker in het gras, pannetje soep erbij, marshmallows als extra traktatie en wachten tot de worsten warm zijn.
Heb je een rooster dan kun je er ook nog een hamburger boven gaan bakken.
Voor ons een blijvertje om het vaker op deze manier te doen.
Voor de zomervakantie, de camping, een kinderfeestje of gewoon omdat het leuk, lekker en gezellig is.
Bakken jullie ook wel eens broodjes boven het vuur?
'
Super leuk! Ik heb hier een eigen recept van gemaakt door laagjes deeg te maken en daar kaas tussen te doen.
Wat een leuk en gezellig idee! Ik ga het onthouden! Liefs Annemarie
Bedankt voor je leuke reactie Annemarie. Liefs Amanda
Wat leuk! De meiden hier zijn er nog wat te jong voor. Maar echt een leuk idee als ze wat ouder zijn! En zo is een bbq ook nog betaalbaar!
Ja dit is zeker een aanrader en inderdaad een bbq is best duur. Vooral nu we wat minder vlees en bewuster zijn gaan eten vond ik het best lastig om het betaalbaar te houden. Ik ben blij dat we nu een goed alternatief hebben gevonden.