FILM: Christmas for a dollar

24 december 2021
2 minuten leestijd

In deze film maak je kennis met de familie Kemp. Een vader die het tijdens de Grote Depressie samen met zijn vijf kinderen moet zien te redden. En dat valt niet mee wanneer zijn inkomen eigenlijk te weinig is om alle opstapelende rekeningen te betalen. De kinderen worstelen ieder op hun eigen manier met de gevolgen hiervan.

Als kijker leef je met dit gezin mee. Zo heb je Verna die sinds het overlijden van haar moeder als oudere zus het huishouden en de zorg voor haar broertjes en zusje op zich heeft genomen. En Norman die een brace draagt, omdat hij mank is, maar weigert zijn droom op te geven. En dan heb je nog de vrolijke Ruthie die haar hart op haar tong heeft wat zorgt voor leuke en grappige scènes.

Ondertussen gebeurt er ook van alles. Kerst staat voor de deur en een nieuwe juf staat voor de klas. En dan heb je ook nog de gemene streken van klasgenoot Lenny die het er voor niemand gemakkelijker op maakt.

Wat ik ervan vond

In de beschrijving van deze film staat dat de film gaat over een dollar die vader geeft, zodat iedereen een cadeautje kan kopen voor het lootje dat hij/ zij heeft getrokken, maar eigenlijk is het verhaal veel meer dan dat.
Het is een film over (ver)geven, dromen, moeilijkheden overwinnen, harde harten die langzaam verzachten en zelfs een klein vleugje romantiek ontbreekt niet.

Wanneer je geniet van series als Het kleine huis op de prairie en Road to Avonlea dan zul je deze film zeker ook waarderen.

Ik kan hem in ieder geval van harte aanbevelen.

Deel bericht :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook