FILM - Love finds you in Sugarcreek

24 december 2021
3 minuten leestijd

Voor wie:

Voor kinderen vanaf 9 jaar, maar zie daarvoor ook het laatste punt

Waar gaat de film over:

De film gaat over Joe  die samen met zijn zoontje in zijn auto rondtrekt.
Hij vindt een veilige plek in Sugar house inn. Een herberg wat financieel eigenlijk niet meer uit kan, maar nog steeds door 3 zussen met veel liefde wordt gerund voor degene die God op hun weg plaatst.

Al snel krijg je door dat Joe niet zomaar één of andere vreemdeling is, maar een bekend persoon die door verdachtmakingen m.b.t. de dood van zijn vrouw met zijn zoontje weg is gevlucht.
Hoewel niks bewezen kan worden is hij alle aandacht en verdachtmakingen zat.

Rachel, een politie agente die door haar drie tantes (de 3 zussen die de herberg runnen) is opgevoed heeft als jong meisje ook het nodige meegemaakt.
Zij is al snel achterdochtig als het gaat om de komst van de vreemdeling Joe en gaat op onderzoek uit.
Ondertussen schept het verleden van  Rachel en de huidige situatie van Joe een band.

Wat ik er van vond:

Love finds you in Sugarcreek heeft een boeiend verhaal, de nodige spanning en romantiek.

Dit alles speelt zich af tegen een zonnige achtergrond en 3 Amish zussen die een herberg runnen.
Dit geeft de film net dat stukje extra mee.
De karakters worden verder mooi uitwerkt, de film is niet moeilijk te volgen en soms een beetje voorspelbaar, maar het blijft van begin tot eind boeiend.
Kortom een leuke, romantische film voor een fijne filmavond.

Leerzame en waardevolle momenten:

De film laat zien welke invloed het verleden op Rachel heeft waardoor zij nu toch wat een wantrouwende agente is geworden die degene van wie ze veel houdt tegen alle mogelijke kwaad wil beschermen. Het is mooi om te zien hoe Rachel en Joe gaandeweg toch naar elkaar toegroeien.
Daarnaast is het mooi om te zien hoe de zussen vastbesloten zijn om deze vreemdeling, van wie ze nauwelijks iets af weten,
een veilige plek willen bieden met alle zorg en verantwoordelijkheden die daarbij komen.

Zij gaan hem en zijn verleden niet uit de weg, maar steken een helpende hand toe zonder verder vragen te stellen en druk op hem uit te oefenen.
Het helpen van anderen die onverwacht op je pad worden gebracht staat centraal.
Dit vanuit de bijbeltekst uit Mat 25:35 'Ik was een vreemdeling en u hebt Mij gastvrij onthaald'.

Geweld, taalgebruik, bloot:

De film is vanaf 9 jaar en dat heeft waarschijnlijk te maken met enkele gewelddadige scenes. Zo krijg je in de film een flashback van Rachel te zien als kind en hoe zij getuige is als iemand op gewelddadige wijze omkomt.

Verder wordt op den duur één van de hoofdrolspelers met de dood bedreigd. Hieruit ontstaat een spannend kat en muis spel waarin bedreigingen ook daadwerkelijk plaats lijken te vinden. Tegen het einde van de film is er een scene waarin één van de hoofdrolspelers daadwerkelijk vermoord dreigt te worden. Het gaat hier overigens om scenes in de film, die verder niet de toon zetten en ongeveer pas vanaf de tweede helft van de film plaatsvinden. Er is geen grof taalgebruik, een enkele kus, maar geen bloot.

together

Deel bericht :

3 comments on “FILM - Love finds you in Sugarcreek”

  1. n.a.v je recensie hebben we deze film gekeken. We vonden hem best mooi om te kijken. Niet extreem bijzonder maar wel mooi 🙂 Inderdaad heerlijk met een pot thee erbij :).
    Ga vooral door met christelijke filmrecensies zou ik zeggen! Ik vind het soms lastig om leuke films te vinden.

    1. Wat leuk om te lezen wat jullie er van vonden. Het is inderdaad lastig om leuke en verantwoorde films te vinden. Zelf keek ik voor mijn bekering eigenlijk alles, maar na mij bekering veranderde dat. Dan ontdek je pas hoeveel troep er wordt gemaakt wat absoluut niet opbouwend is of iets toevoegt. Vaak worden ook normen en waarden overgebracht die tegen Gods wil ingaan.
      Maar zoeken loont. Nu de oudste weer wat ouder is kijken wij nu graag met elkaar films en zelf vind ik het het waardevol om deze dan met de oudste na te bespreken. Inmiddels heb ik al een voorraadje filmrecensies klaar om te publiceren dus leuk om te lezen dat je dat kunt waarderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook