FILM: The christmas miracle of Jonathan Toomey

18 oktober 2020
3 minuten leestijd

Voor wie: 

Vanaf 6 jaar

Waar gaat de film over:

Aan de gelukkige jeugd van Thomas komt een einde als zijn vader omkomt tijdens de oorlog. Zijn moeder kan niet anders dan het huis in de stad verkopen en verhuizen naar hun tante op het platte land. Tijdens de reis verliest hij ook nog de Familie Kerstfiguren set, de laatste link naar zijn vader.
Jonathan Toomey woont aan de rand van het dorp in het bos. Hij is een wat stugge houtsnijder die zich afsluit voor de buitenwereld, ook hij heeft een zwaar verlies geleden. Terwijl Thomas zich flink moet aanpassen, omdat niets meer is zoals het was probeert de moeder van Thomas  hun leven weer op te pakken. Zij haalt Jonathan Toomey over om een nieuwe kerstfiguren set te maken. Langzaam ontdooit hun relatie en zien zij in dat ze met hun pijn kunnen leren omgaan, je hoeft niet in je eentje vast te blijven zitten in je verdriet.

Wat ik ervan vond:

Een heerlijke kerstfilm, het leven op het platte land en de blokhut in het bos waar Jonathan Toomey woont komt de sfeer alleen maar ten goede .
Ik houd hier wel van, niet zo'n drukke film vol flitsende beelden en luide muziek. Dat leidt je als kijker alleen maar af van de daadwerkelijke film.

De film duurt niet te lang, dat is mooi als je met jongere kinderen kijkt, maar het einde had van mij wel iets meer uitgewerkt mogen worden. Dat vonden de kinderen ook.
De film is enigszins wel voorspelbaar en ik kan een aantal dingen opnoemen die anders of beter hadden gekund, maar ik vind dat eerlijk gezegd niet het vermelden waard. Dat zou een beetje afbreuk doen aan de film.
Het blijft namelijk mooi om te zien hoe de band tussen de houtsnijder, de jongen en zijn moeder zich ontwikkelt.

Er zit daarnaast ook een mooie boodschap in verwerkt. Een boodschap van geloof, hoop en liefde. Hoop en geloof had de houtsnijder door wat hij heeft meegemaakt opgegeven en daarmee sloot hij zich ook af voor de liefde. Ik bedoel niet liefde in romantische zin, maar in vriendschappelijke zin.
Op het moment dat hij Thomas in zijn blokhut toestaat om te kijken hoe hij werkt aan de kerstfiguren, komt daar langzaam verandering in.

Al is de film best een beetje sneu (met name het eerste gedeelte), het is niet té en daarom ook prima voor kinderen te doen. Daarnaast eindigt de film goed en is er geen sprake van geweld, bloot of grof taalgebruik. Ik kreeg na het kijken zin om het boek te lezen waar deze film op is gebaseerd, het lijkt mij een prachtig voorleesverhaal.
Al met al een pakkende film met een goede boodschap in heerlijke kerstsfeer, dus lekker met je gezin gaan kijken!

Deel bericht :

One comment on “FILM: The christmas miracle of Jonathan Toomey”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook