Garantie & klachten

Garantie

Wij besteden veel zorg en aandacht aan de kwaliteit en verzending van onze producten. Vanzelfsprekend doen wij er dan ook alles aan om deze in goede conditie aan je te leveren. Toch komt het wel eens voor dat een bestelling kapot gaat of beschadigt raakt tijdens transport waardoor je aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent je verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding te maken van het probleem. Dit kun je doen door rechtstreeks contact met ons op te nemen. Indien het gebrek binnen de garantie valt, zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Klachten over een bestelling

Het kan altijd voorkomen dat er iets is waar je niet tevreden over bent of dat iets anders loopt dan gepland. Wij raden je aan om klachten altijd eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@thuisgeloven.nl. We zoeken dan graag samen met jou naar een goede oplossing.

Vanaf 15 februari 2016 is het in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.