Objectles - De Heere Jezus zichtbaar in jou

19 november 2020
3 minuten leestijd

Als we geloven in de Heere Jezus is het de bedoeling dat wij steeds meer Zijn karakter gaan weerspiegelen.
Of anders gezegd: wij gaan meer en meer op Jezus lijken.
Misschien niet direct, maar als het goed is ga je op den duur wel vrucht dragen.
En die vrucht van de Heilige Geest in jou uit zich in: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing (Gal 5:22)

Ik vind dat soort lessen altijd best een uitdaging, want ik worstel zelf immers met ''een licht zijn'' en de vrucht van de Heilige Geest is die wel in voldoende mate zichtbaar naar buiten toe? Kunnen mensen in mij iets van de Heere Jezus zien?

Toch neemt dat niet weg dat we onze kinderen in deze waarheid mogen onderwijzen en zelf aan Gods Vaderhand mee mogen leren en groeien.

Dit lesje is eenvoudig, maar laat wel duidelijk aan kinderen zien wat het inhoudt als de Heere Jezus in jou zichtbaar wordt, dan weerspiegelen wij Hem en dat wordt ook zichtbaar voor anderen.

Hieronder de uitleg:

Neem goede waskrijtjes, het liefst oliepastel. Wij gebruikten hiervoor oliepastelkrijtjes van het merk Panda.
De prijs/kwaliteit verhouding bevallen mij erg goed.
Verder heb je een blanco kaart (bijv. Action) en een grijs tekenpotlood met goede punt nodig.

Je vouwt de kaart open en aan de linkerkant laat je de kinderen verschillende kleuren oliepastel dik opbrengen. Je kunt wijzen op de veelkleurigheid van van de Heere Jezus of nog iets concreter: laat iedere kleur symbool staan voor een eigenschap van de Heere Jezus.
Denk aan groen voor de schepping, door Jezus Christus zijn alle dingen gemaakt, de schepping luistert ook naar Hem.
Geel omdat Hij licht is en heilig, rood voor Zijn bloed dat Hij aan het kruis vergroten heeft, blauw, omdat Hij weer naar de hemel is gegaan, oranje omdat wij in de Heere Jezus blijdschap mogen hebben (en zo kun je vast zelf meer bedenken). Gebruik liever geen zwart, omdat deze kleur meestal als symbool voor de zonde wordt gebruikt.

Als je klaar bent vouw je de kaart weer dicht.
Laat de kinderen op de voorkant zichzelf tekenen en de dingen die ze (graag) doen (school, hobby, sport enz.) met een grijs potlood.
Ze moeten niet heel licht tekenen, maar juist met duidelijke lijnen en druk zetten.

Als het goed is drukt de oliepastel nu door en als je de kaart openvouwt zie je je tekening in verschillende kleuren afgebeeld aan de rechter binnenkant van de kaart.

Deze kaart maakt duidelijk dat als we Jezus volgen en gehoorzamen Hij zichtbaar wordt in ons leven bij alles wat we doen. Wij zijn Zijn beelddragers.

Bijbelteksten die je hier verder bij kunt gebruiken zijn: Kol 3:8-10,  2 Kor 5:17, Gal 5:22, Ef 4:1,2, 17- 32,  Rom 6:4,

Deel bericht :

One comment on “Objectles - De Heere Jezus zichtbaar in jou”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook