De les van de popcorn

1 maart 2023
2 minuten leestijd

Wist je dat je n.a.v. popcornmaïs heel goed de boodschap van het Evangelie uit kunt leggen?

Kijk maar eens goed naar een gedroogde maiskorrel. Daar kun je niet zoveel mee, want de schil van een maiskorrel is ontzettend hard. Er kan geen water doorheen dringen, je kunt er niet goed op kauwen en hij is ook niet lekker. Deze maiskorrel lijkt wel op ons hart.

Wanneer we Jezus niet kennen is ons hart door de zonde verhard. Dit maakt scheiding tussen de Heere God en ons, want God is heilig. Hierdoor kan Hij de zonde niet verdragen. Daarom moet Hij iemand straffen die iets doet wat niet mag.

Om deze reden zijn kerst en Pasen, feesten die we mogen vieren. Evangelie betekent goed nieuws! Goed nieuws om te delen met de mensen om ons heen. In de les van de popcorn kun je dit aan de hand van popcornmais doen. De les begint bij het begin. Wie zijn wij als mens en waarvoor hebben wij straf verdient? Wat heeft dat te maken met Jezus komst naar deze aarde (kerst) en waarom stierf Hij zo'n vreselijke dood aan het kruis (Pasen)? Maar daarmee is de les nog niet afgelopen. De maiskorrel verandert immers in popcorn en komt zo tot zijn doel, aan de hand hiervan kun je op een beeldende manier verder uitleggen wat wedergeboorte en bekering betekent voor een ieder die tot levend geloof in de Heere Jezus komt.

Wat is er mooier om deze boodschap met een zakje popcornmais mee te geven aan?

De flyer met 'De les van de popcorn' en een handleiding kun je nu vinden in de webshop.

Deel bericht :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook