Pasen

25 december 2019
2 minuten leestijd

 
Bewust met kinderen naar Pasen toe leven. Gelukkig kan dat. We zijn niet overgeleverd aan de paashaas en eieren. Er is een boodschap van oneindig grote genade voor ons als zondaars. Daarvoor stierf de Heere Jezus, omdat een ieder gezondigd heeft.
God gaf Zijn eniggeboren Zoon Jezus Christus. Aan het kruis op Golgotha droeg Hij de straf die wij hebben verdiend. Het sterven en de opstanding van de Heere Jezus is de basis van het christelijk geloof. Jezus Christus is het fundament.
 
Het is een voorrecht om als gezin daar bij stil te mogen staan met Pasen. Wij deden dat dit jaar door samen een Paastuin te maken en in de week vooraf iedere avond een Bijbelgedeelte lezen dat bij het Paasverhaal hoort.

Bij ieder Bijbelgedeelte had ik een klein voorwerp en een lied. De kinderen hadden elk hun eigen zakje met daarin ook deze voorwerpen. Ze mochten het voorwerp dat die avond aan de beurt was erbij pakken uit hun eigen zakje  en dan mochten ze eerst raden waar het mee te maken zou kunnen hebben.
 
Waar zou het Bijbelgedeelte deze avond over gaan? Door deze vraag vooraf te stellen n.a.v. het voorwerp heb je  hun aandacht bij het verhaal.
Ze vroegen zich natuurlijk af of ze het goed hadden geraden, dus luisterden ze aandachtig. Soms werd pas na een tijdje van het verhaal duidelijk of het goed was of niet. Op het moment dat het voorwerp aan de orde was liet ik het zien. De kinderen mochten het voorwerp  tijdens het verhaal bij hun houden. De rest van het zakje lag even apart. Na het Bijbellezen zongen we het lied dat ik van tevoren erbij had uitgekozen.

 

Pasen duo tekst (800x389) (800x389)

 

In het zakje zelf heb ik de volgende voorwerpen gedaan:

 

  • palmtak uit een stukje groen vilt
  • brood uit geel foam/rubber geknipt
  • steen
  • spijker
  • zilverstuk met op de achterkant 30
  • stukje paars crêpepapier (mantel)
  • stukje verband (linnen doeken)
  • dobbelsteen

 

 

Deel bericht :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook