Dankdag - vlaggetjes

16 november 2020
2 minuten leestijd

Dankdag = feest

Daarom wilde ik graag een vlaggetjeslijn met de kinderen maken.

Ook een leuk project voor een klas of zondagsschool
dan kun je één grote vlaggenlijn maken en deze door de hele school of kerk hangen.

pdf-logo-01Klik hier om het PFD bestand te downloaden

vlaggetjes opgemaakt

Hoe kan ik deze vlaggetjes gebruiken?

  • Op iedere vlag kun je kinderen laten tekenen of schrijven waar ze dankbaar voor zijn. Denk ook eens aan de namen van diegene die je dierbaar zijn: Dank U voor papa, mama, voor.........en vul zo op ieder vlaggetje afzonderlijk de naam in van een vriend, broertje, zusje, kennis of familielid.
  • In plaats van tekenen of schrijven kun je ook plaatjes uit tijdschriften en folders knippen en op plakken.
  • Schrijf met de kinderen op voor welke beloften je in de Bijbel dankbaar bent. Laat oudere kinderen deze Bijbeltekst opzoeken en zelf opschrijven.
  • Maak er een project van op school of in de kerk. Iedere zondagsschool groep of klas maakt één of meerdere vlaggetjes en deze komen allemaal aan één lijn te hangen. Deze lijn hang je vervolgens door de hele school of kerk.
  • In plaats van de vlaggetjes aan een lijntje te spannen kun je ze ook opplakken met fleurige washi tape (plakband) op bijv. de deur. Ga zo zigzaggend de deur bij langs en je krijgt een leuk slinger effect.
  • Je kunt ook een aantal dagen of weken aan het thema ''dankbaarheid'' werken. Je begint met één vlaggetje ophangen en in de loop van de week komen er steeds meer bij, totdat je uiteindelijk één mooie vlaggenlijn hebt.
  • Als je de vlaggetjes hebt gemaakt kun je iedere dag één vlaggetje die de kinderen gemaakt hebben centraal stellen en  bewust voor dat punt gaan danken.
  • Laat kinderen één werkblad, dus 4 vlaggetjes maken en iedere dankdag die je erbij mag krijgen worden er weer vier bijgemaakt. Als je kinderen ouder zijn hebben ze een vlaggenlijn met dankpunten door de jaren heen, mooi als herinnering voor later.

vlaggetjes lijn

Deel bericht :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook