Het Bijbelboekenspel

9 oktober 2021
3 minuten leestijd

Nodig:

 • ijsstokjes (ongeveer 20 per beker)
 • kartonnen/plastic bekertje of een glazen potje waar je een papiertje omheen hebt gedaan (het bekertje of potje mag niet doorzichtig zijn)
 • een fineliner of pen
 • stiften als je meedere potjes wilt maken
 • Voor het controleren van je antwoord is deze Bijbelboekenlegger erg handig.

Zelf maken

Kies vantevoren welke Bijbelboeken je graag wilt oefenen. Je kunt een potje maken voor Bijbelboeken uit het oude testament en een potje voor het nieuwe testament.

Je gebruikt ongeveer 20 ijsstokjes voor één potje, je schrijft op twee of drie stokjes OEPS! of KABOOM!. Op de andere stokjes schrijf je de Bijbelboeken. Dit hoeven niet alle Bijbelboeken te zijn. Als je meerdere potjes maakt kun je het uiteinde kleuren. Zo weet je precies welk stokje in welk potje hoort.

Extra hulpstokjes: je kunt ook twee of meer hulpstokjes toevoegen. Op deze stokjes teken je een lachende smilley.

Zorg er wel voor dat je in totaal niet meer dan 20 ijstokjes in de beker hebt.

Hoe speel je het

 • Om de beurt pak je een ijsstokje. Lees het Bijbelboek voor wat erop staat en zeg welke Bijbelboek hierna komt.
 • Heb je het antwoord goed, dan mag je het ijsstokje houden. Is het fout, dan gaat het stokje terug in de beker.
 • Trek je een stokje met OEPS (of KABOOM) ? Dan gaan ALLE ijsstokjes die je hebt terug in de beker, ook het ijsstokje met OEPS.
 • In je volgende beurt begin je weer opnieuw met verzamelen. Degene met de meeste stokjes aan het einde van het spel heeft gewonnen!
 • Trek je een stokje met een smilley dan bewaar je deze en trek je direct nog een stokje. Gebruik je stokje met de smilley wanneer je het antwoord niet weet. Zeg dan dat je je hulpstokje wilt spelen. Je mag dan m.b.v. de Bijbelboekenlegger het antwoord opzoeken. Het hulpstokje stop je weer terug in de beker en het getrokken stokje mag je houden. Trek je dit stokje dan mag je deze bewaren en direct nog een stokje trekken.
 • Het spel stopt na een bepaalde tijd, bijvoorbeeld na vijf minuten. Of het spel stopt als er nog vijf stokjes in het bekertje zitten.
 • Zet de ijsstokjes terug in de beker met de Bijbelboeken naar beneden, zodat deze niet te zien zijn.

Variatie: noem het Bijbelboek op wat ervoor komt i.p.v. erna of noem het Bijbelboek wat ervoor én erna komt op. Speel met extra hulpstokjes wanneer sommige het nog lastig vinden.

Verschillende leeftijden / niveaus

Kinderen die nog niet alle bijbelboeken kennen hoeven alleen het Bijbelboek wat erna komt op te zeggen. Kinderen die ouder zijn kun je één van de variaties laten doen. Of zelfs twee Bijbelboeken ervoor en erna op laten zeggen.

Kinderen die het echt nog lastig vinden mogen een aantal keer de Bijbelboekenlegger gebruiken. Maak voor hen extra ijsstokjes met een smiley erop en geef deze voordat het spel begint om tijdens het spel te gebruiken.

Deel bericht :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook