Lijdensweek - een knutselwerkje voor iedere dag

14 april 2020
3 minuten leestijd

 
 
De onderstaande knutselwerkjes zijn los te gebruiken, maar wil je er meer mee doen, klik dan hier voor een uitgewerkt programma.
Dit programma is geschikt voor de week voor Pasen (Lijdensweek). Hier vind je ook Bijbelgedeelten om iedere dag (voor) te lezen.
 

Knutselwerkjes:

   

 1. Jezus zoekt : Maak een zoekplaat van Zacheus die hoog in de boom zit. klik hier om naar de website te gaan waar deze te vinden is. Jezus zoekt de zondaars op, de verlorenen. Je kunt ook dit doolhof uit printen van een herder die op zoek is naar zijn schaap.
 2. Zoon van David: We trekken ons hand over op groen papier. Deze handjes vormen samen de bladeren van de paastak. Met onze handen prijzen wij Hem, want Jezus alleen is al onze aanbidding en lofprijs waard! Klik voor een voorbeeld hier
 3. Jezus dient: Van een papieren bordje wordt een waskom gemaakt. Daarop staat: Ik wil jou van harte dienen.
  Iedereen mag zijn/haar eigen voet uitknippen en deze wordt op het papieren bordje geplakt. Het bordje kun je van binnen nog blauw laten kleuren. Een afbeelding van voeten kun je hier downloaden. Een andere knutsel die bij de voetwassing hoort kun je hier vinden
 4. Jezus legt uit: Een plastic wijnglas wordt beschilderd.
  Onder bij de voet met zwart (zonden), dan rood van het wijn dat staat voor het bloed en tenslotte wit voor de reiniging van onze zonden, maar ook dat Jezus Zelf zonder zonde is. Hij moest de beker leegdrinken, Gods toorn. Niemand kan begrijpen welk een lijden dit moet zijn geweest. Klik hier voor een uitgebreide uitwerking van het beschilderen van de wijnglas
 5. Jezus sterft: De zonden kunnen opgeschreven worden op kleine briefjes en opgevouwen in het wijnglas van de vorige dag worden gedaan.
 6. Stil: Er is geen knutselwerkje, want het is stil. Wil je toch een knutselwerkje doen? Neem een papieren of stoffen zakdoekje (je kunt ook vierkante lapjes uit een oud wit t.shirt knippen) en kleur hier met rode stift  één of meerdere rondjes op. Spray of druppel wat water op het zakdoekje (tranen) als het goed is ontstaat er een rode vlek die herinnert aan het bloed van de Heere Jezus wat redding heeft gebracht en reiniging van onze zonden.
 7. Jezus leeft! Als je een paastuintje hebt kan de steen worden weggerold, Beschilder een stuk karton of canvasdoekje met de tekst: ''Wij vieren feest!! De Heer is waarlijk opgestaan'' of maak een vlaggenlijn met deze tekst.

 
 

 

Deel bericht :

4 comments on “Lijdensweek - een knutselwerkje voor iedere dag”

 1. ik vind net je website en ben echt blij met al je mooie ideeen!! we gaan ons voorbereiden op Pasen met je prachtig uitgewerkte illustraties en knutsel ideeen. hartelijk dank!

  1. Hallo Rianne,
   Wat fijn om je mooie en bemoedigende woorden te lezen, dankjewel en heel veel zegen toegewenst bij je voorbereiding.
   Groetjes Amanda

  1. Dankjewel Ariella, blijft mooi inderdaad, maar ook als je ouder wordt kun je Pasen toch heel bewust herdenken en vieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook